CHAMPAGNEBLOGGEN
  • VELKOMMEN
  • Blogg
  • Kunsten å reise til Champagne
  • OM CHAMPAGNEBLOGGEN

Mens vi ennå har tid til å skaffe oss champagne

24/4/2019

Comments

 
​Bjørkene eksploderer i grønt, snart skriver vi mai og har mye fint å se fram til.
Så, rett før 17. mai, kommer vi på at vi har lyst på champagne. Avhengig av hvor vi bor, kan nærpolet vårt da tilby alt fra 3 til 115 forskjellige champagner. Helt til hyllene er tomme.
Det er her bestillingsutvalget kommer inn. Bestiller vi nå, er jeg rimelig sikker på at vi får flaskene før 17. mai.
Picture
For de fleste av oss er champagne dyrt, sånn er det bare. Jeg har noen tips til et lite, men kresent utvalg av champagner i prisleiet 350-450 kroner. Dette er en liste med få overraskelser (men ser vi nøyere etter, er det flere "selvskrevne" navn som IKKE har fått plass på listen). Jeg har tatt med syv champagner som alle – i hvert fall «alle» - er enige om er gode. Hvorfor ikke? Det er høytidsdager vi har foran oss, vi skal feire – eksperimentere kan vi gjøre når det regner.
 
Champagnene under gir evig lykke, i hvert fall for en liten stund. Og for en stund!
 
To som er perfekte til aperitiff:
Henriot, blanc de blancs, kr 359,90. Akkurat her begynner de gode champagnene. Rik på smak, selv om den bare er laget på Chardonnay. Kremet munnfølelse. Frukt, syre, sødme i harmoni.

Alfred Gratien, brut, 379,90. En frisk og herlig champagne. Kremet, men likevel glatt og myk. Sitrus, krydder, lang, tørr ettersmak. Chardonnayen gjør mer av seg enn de blå druene.

 
Tre som er herlige til all round nytelse:

​Zoemie de Sousa, brut precieuse, kr 424,30. Intens og ren. Kremet mousse. Definitivt en mineralsk blanc de blancs, men også sitrus, eple og grapefrukt.

Gosset, grande reserve, kr 449. Som en kilde klar og ren. Eple, aprikos, mandarin, likevel mineralsk. En rik stil, likevel stor friskhet. Får mange andre champagner til å virke dvaske.


Louis Roederer, brut premiere, kr 439,90. Alle tings målestokk (i hvert fall har den vært det for meg.) Kanskje den mest komplette non vintage-champagnen ever. Har alt. Passer til alt. 


Og til slutt to champagner som først og fremst kommer til sin rett sammen med mat (ja, de består spekemat-testen:)

Gonet-Medeville, blanc de noirs, kr 364. En pålitelig og vellaget champagne laget utelukkende på Pinot noir. Har en skarphet som hindrer den i å bli tung.

Bollinger, Special Cuvée, kr 459,50. Ikke førstevalget til aperitiff, men god til alt annet. Modne epler, krydret sitrussmak, tørket aprikos, solbær. Rund, rik, dyp - likevel elegant og frisk.


Så da får vi ønske hverandre god 17. mai og Kristi himmelfartsdag osv!
 
 
 
Comments

    Kategorier

    All
    De Utsøkte
    Heia Vinmonopolet!
    Ingen Gode Til Under 300?
    Klassikerne
    Noe Spennende Her?
    Råd
    Småartikler
    Utfordrerne

  • VELKOMMEN
  • Blogg
  • Kunsten å reise til Champagne
  • OM CHAMPAGNEBLOGGEN